Predavanje za arhitekte i inženjere građevine u Dubrovniku

27.10.2017 - Tvrtke Semmelrock Stein+Design, Wienerberger i Tondach organiziraju zajedničko predavanje 15.11.2017. u Dubrovniku u 16:00 sati, hotel Lacroma Valamar

Tvrtke Semmelrock Stein+Design, Wienerberger i Tondach organiziraju zajedničko predavanje 15.11.2017. u Dubrovniku na temu dizajniranja vanjskih životnih prostora te gradnje sa prirodnim, modernim i energetski učinkovitim materijalima. Predavanju će se pridružiti I prof.dr.sc. Boris Trogrlić sa temom o projektiranju i proračunima zidanih konstrukcija. Predavanje će se održati u Valamar Lacroma Hotelu 4*, sa početkom u 16:00 sati, a nakon predavanja vas pozivamo da ostanete na domjenku i druženju.

Agenda:

16:00 – 16:45 Semmelrock -  Outdoor living solutions, Iva Filipović, mag.ing.prosp.arch.

16:45 – 17:15 Glina – prirodna, moderna i energetski učinkovita, Matej Petrlin, mag. ing. aedif.

17:15 – 18 00 Zidane konstrukcije – o projektiranju i proračunima, Boris Trogrlić, prof. dr. sc., dekan Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu

18:00              Zakuska, networking

LINK ZA PRIJAVU

Semmelrock Stein + Design nudi inovativna i jedinstvena rješenja za dizajniranje vanjskih životnih prostora. Novi urbani okoliš zahtjeva brojna održiva rješenja, a Semmelrockovi betonski proizvodi nisu samo vizulano lijepi nego imaju i ekološki značaj. Raznolikost boja i formata dopuštaju perfektno kombiniranje i stvaraju  dojmljive optičke efekte. Odabirom opločnika ispred nekih drugih neodrživih rješenja radimo mali korak prema promjeni kulture uređenja okoliša. Održiva rješenja su ne samo pametan, nego i inspirativan odabir. Samim time pridružujemo se ljubiteljima prirode i dizajna.

Wienerberger je najveći proizvođač opeke u svijetu i vodeći na tržištu crijepa u Europi, sa 180 godišnjom tradicijom. Danas Wienerberger proizvodi opeku visoke kvalitete i specifičnih svojstava - Porotherm sustav koji svojim odličnim toplinskim i protupotresnim svojstvima čini jedinstveni proizvod na hrvatskom tržištu. Umjesto klasičnog zastarjelog načina gradnje, Porotherm PROFI sistem gradnje je moderan i inovativan sistem gradnje kojim gradimo čisto, precizno i brzo. Umjesto morta koristimo specijalno jednokomponento ljepilo Dryfix.Extra koje osigurava iznimna toplinska svojstva, manji utrošak materijala, brzu i jednostavnu gradnju, čak i do -5°C. Građevinski materijal i sustavna rješenja od opeke predstavljaju zdrav, ekonomičan i energetski učinkovit način života i time pridonose provedbi energetski učinkovitih građevinskih pojmova kao što su niska potrošnja energije, pasivne ili solarne kuće.

Zahtjevi vezani na pokrovni materijal su sve veći, ne samo u odnosu na trenutne klimatske uvjete, nego i u odnosu na vijek trajanja, ekologiju, energetsku efikasnost i dizajn. Glineni crijep je građevinski materijal koji može ispuniti mnogo zahtjeva; kao povijesno potvrđeni materijal za krovove, međutim isto tako u odnosu na nove zahtjeve u odnosu na ostale materijale za krovove. Čisti prirodni proizvod „Tondach“ crijep se peče na preko 1000°C čime mu je omogućen životni vijek preko 100 godina. Funkcionalnost obuhvaća i ulaz/izlaz topline, kao i stambenu klimu. Tako možete sa savršenim TONDACH® krovom, smanjiti troškove energije do čak 20% godišnje. Iz tog razloga su pravi glineni crjepovi optimalna dopuna kod pasivnih i nisko-energetskih, te novih „sunčanih“ kuća.