Dobrodošli u tražilicu za Izjave o svojstvima i CE oznake Semmelrock proizvoda.

Što je Izjava o svojstvima (DoP) i CE oznaka?

Uredba 305/2011 Europskog parlamenta i Vijeća predviđa tzv. Izjavu o svojstvima (eng. „Declaration of performance“) kojom proizvođač utvrđuje da osobine proizvoda odgovaraju navedenim svojstvima. Temeljem ove izjave proizvođač je dužan ispostaviti CE oznaku (frz. „Communautés Européennes“) za svoje proizvode, kako bi se proizvod mogao plasirati na tržište. CE oznakom izjavljujemo da za taj proizvod postoji Izjava o svojstvima, a u objema možete pronaći normativna svojstva proizvoda. Izjave o svojstvima  pohranjujemo u trajanju od minimalno 10 godina te Vam u tom roku stoje u bilo koje vrijeme na raspolaganju.

 

Kako mogu dobiti Izjavu o svojstvima (DoP) za Semmelrock proizvod?

Nudimo Vam dvije mogućnosti pribavljanja Izjave o svojstvima za određeni Semmelrock proizvod.

 

1. Online-tražilica pomoću broja Izjave (DoP br.)

1. Online-tražilica pomoću broja Izjave (DoP br.)

Svi Semmelrock proizvodi koji u skladu s uredbom zahtijevaju Izjavu o svojstvima označeni su višeznamenkastim kodom proizvoda. Taj broj možete pronaći na etiketi proizvoda tj. na svakoj paleti proizvoda (pogledati grafiku).

 

Za pronalazak odgovarajuće Izjave molimo unesite višeznamenkasti kod proizvoda u sljedeće polje i kliknite na „traži“.

Napomena: molimo kod unošenja broja Izjave paziti na velika i mala slova.

Traženu Izjavu o svojstvima s tehničkim podacima možete pohraniti na računalo ili direktno isprintati.


Ne možete na deklaraciji pronaći DoP broj?

Na proizvodima koji su proizvedeni prije 01.07.2013. na deklaraciji (etiketi) nije istaknut broj Izjave (DoP broj). Iz tog razloga Vam za ove proizvode stavljamo na raspolaganje općenite Izjave o svojstvima za opločnike, ploče i rubnjake. Iste možete zatražiti pomoću slijedećih brojeva Izjava:

- Opločnici: broj Izjave (DoP broj) 1338HRCOMW1580
- Ploče: broj Izjave (DoP broj) 1339HRCOMW1580
- Rubnjaci: broj Izjave (DoP broj) 1340HRCOMW1580
 

 

2. Upit putem QR koda

Izjavu o svojstvima možete također zatražiti putem pametnog telefona ili tableta. Skenirajte raspoloživi QR kod sa etikete proizvoda. Dobiti ćete traženi dokument koji nakon toga možete slati e-mailom, MMS-om ili pohraniti te poslati snimak zaslona.

Savjet: obratite pozornost na datum proizvodnje određenog proizvoda koji se nalazi na etiketi proizvoda.

 

Traženje Izjave o svojstvima (DoP) za proizvode proizvedene od 01.07.2013. - 27.06.2016.

Traženje Izjave o svojstvima (DoP) za proizvode proizvedene od 01.07.2013. - 27.06.2016.

Traženje Izjave o svojstvima za ove proizvode moguće je samo uz instalaciju besplatne aplikacije Wienerberger DoP App. Svi podaci iz potrebne Izjave o svojstvima integrirani su u QR kod, tj. prilikom skeniranja dotičnog koda na Vaš pametni telefon ili tablet se prikazuje Izjava o svojstvima. Pr5istup mreži za traženje ove izjave nije nužno potreban. Wienerberger DoP App možete instalirati na Vaše pametne telefone i tablete za slijedeće operacijske sustave:

Android OS

Apple iOS

Windows Phone

Traženje Izjave o svojstvima (DoP) za proizvode proizvedene od 27.06.2016.

Traženje Izjave o svojstvima (DoP) za proizvode proizvedene od 27.06.2016.

Izjave o svojstvima za ove proizvode također se dobije skeniranjem QR koda sa etikete uz prethodnu instalaciju aplikacije Wienerberger DoP App na Vašem pametnom telefonu ili tabletu. Nakon skeniranje slijedite prikazani link, DoP broj će se prenijeti automatski. Izaberite zemlju u polju "Select country" te na kraju odaberite opciju „Request DoP“. Za traženje ovih izjava potreban je pristup mreži.