Svaka opločena površina treba kvarcni pijesak! On ima dvostruku funkciju: opločene površine mogu se koristiti tek nakon fugiranja što znači da on direktno utječe na stabilnost i čvrstoću cijele površine, a osim toga utječe na izgled cijele površine. Nemojmo olako i neozbiljno shvatiti kvarcni pijesak: na oko svaki je isti, ali razlike su ogromne.

GRANULACIJA

Presitan kvarcni pijesak onemogućava drenažu i protok vode u podlogu, a osim toga potrošnja tog pijeska je i do 30% veća – brzo će vam splasnuti zadovoljstvo ako ste našli na tržištu nekoliko kuna jeftiniji kvarcni pijesak jer u konačnici ste ipak na gubitku 🙁

ČISTOĆA PIJESKA

Naš kvarcni pijesak ima najveći udio čistog kvarca, plamenom je sušen te nema udjela zemlje i sjemenja trave. Tako će fuge ostati dugo lijepe, stabilne i bez korova. Grozimo se pak fugiranja riječnim pijeskom – nemojte to probati kod kuće. Za razliku od riječnog zrna, kvarcni pijesak, gledano na mikroskopskoj razini, odlikuje lomljeno zrno što bitno utječe na stabilnost fuge, ali i cijele površine.

IZGLED POVRŠINE

Slični pijesci na tržištu u svom sastavu imaju puno udjela vapnenca, a kako su betonski opločnici i ploče proizvedeni od prirodnih materijala, upijaju sve nečistoće, tako i vapnenac iz pijeska za popunu fuga. Rezultat nitko ne želi u svom dvorištu: zamrljane površine s različtim intenzitetima bijelih mrlja. Ne, nije do naših opločnika i ploča! Krivac je neadekvatni pijesak za popunu fuga!

ČVRSTOĆA POVRŠINE

Vožnja automobilom po nefugiranim površinama je zabranjena! Kvarcni pijesak omogućuje prijenos sila i tako dobijemo kompaktnu površinu i rubovi opločnika neće pucati! U protivnom – piši kući propalo je!

Ima tu još niz informacija i prednosti. Ako do sada već niste, obavezno pročitajte tekst sročen od strane naših stručnjaka: Zašto fugirati Semmelrock kvarcnim pijeskom. Jer stalo nam je da budete zadovoljni krajnjim rezultatom! Stoga darujemo 5 vreća Semmelrock kvarcnog pijeska !


KAKO DO SEMMELROCK KVARCNOG PIJESKA GRATIS?

U periodu od 19. listopada – 30. listopada naručite na našim prodajnim mjestima min. 50 m2 nekog od sljedećih proizvoda te zatražite od prodavača svoj kvarcni pijesak gratis!

Proizvodi uz koje darujemo kvarcni pijesak (detalje o proizvodima provjerite klikom na fotografiju):

ARTE OPLOČNICI

Gradski park i trg ispred gimnazije, Nova Gradiška
Inovativni Arte opločnici nastali su inspirirani povijesnim cestama opločenima kaldrmom.

UMBRIANO OPLOČNICI

Semmelrock Umbriano Opločnik Granitno Siva
Formula njegove izrade kreirana je na način da je nemoguće pronaći dva potpuno jednako prošarana opločnika. Svaki je unikat.

UMBRIANO PLOČE

Semmelrock Umbriano ploče granitno siva
Nešto tanja verzija Umbriano ploča, za razliku od opločnika nije za vozne povšine, no
savršeno se uklapa u minimalističke i moderne pješačke zone i okućnice.

VENETIA KOMBINIRANA FORMA

Semmelrock Venetia Opločnik Sivo Crno bijelo Prošarana
Proizvod za zaljubljenike u romatičan i bezvremenski izgled, u vašu će okućnicu unijeti dašak luksuza

CASTELLO ANTICO OTUČEN

Semmelrock Castello antico otučen smeđe prošarana
Castello je talijanski naziv za dvorac, naziv koji savršeno odgovara opločniku ovako rustikalno-romantičnog izgleda
koji nikad ne izlazi iz mode

CASTELLO ANTICO NEOTUČEN

Semmelrock Castello Antico Neotučen Opločnik Lava Siva
Verzija Castello opločnika sa oštrijom izvedbom rubova za ljubitelje nešto jednostavnijih rješenja