FAQs

NAJČEŠĆE POSTAVLJANA PITANJA

Da bi Vam pružili što bržu i jednostavniju pomoć, prikupili smo odgovore na Vaša najčešće postavljena pitanja. Ako ne možete pronaći svoj željeni odgovor kontaktirajte nas putem e-maila ili nas nazovite.

Za uređenje kućnog prilaza možete koristiti gotovo sve betonske opločnike iz našega asortimana. Jednostavno izaberite dizajn i boju koja Vam se sviđa ili pogledajte u našoj tražilici proizvoda.

Da, Semmelrock opločnici namjenjeni su za opterećenja vozilima. Ovisno o namjeni i frekvenciji prometa na površini te o vrsti vozila možete odabrati opločnike 6, 8 ili 10 cm debljine. Naravno, uz glavni preduvjet – dobro pripremljenoj podlozi.

Betonski opločnici uglavnom su predviđeni za prolaz automobila, manjih su površina i veće debljine, namijenjeni za polaganje na suhe drenažne podloge. Betonske ploče većih su dimenzija te tanje što ih čini prikladnima za uređenje terasa i pješačkih prolaza, za renoviranje postojećih betonskih terasa, balkona i sl.

Da, kontaktirajte naš projektni ured i pošaljite zahtjev za izradom CAD plana. Semmelrock CAD planiranje.

Naš projektni ured će Vam pomoći u tome. Jednostavno pošaljite nacrt i fotografije svoje površine i mi ćemo Vam napraviti vizualizaciju i tlocrt vaše površine, a ukoliko se odlučite za kupnju naših proizvoda po predlošku, projekt ćemo Vam dostaviti bez naknade.

Da bi Vam olakšali potragu, za Vas smo osmislili tražilicu proizvoda.

Semmelrock Protect je posebna tehnologija u proizvodnji betonskih opločnika i ploča. U procesu proizvodnje, opločnici se primjenom najmodernije tehnologije čine otpornima na vanjske utjecaje. Rezultat: Semmelrockovi proizvodi se lakše čiste jer prljavština ne može sasvim lako prionuti za njihovu površinu. Više

Naš projektni ured će Vam pomoći u tome. Jednostavno pošaljite nacrt i fotografije svoje površine i mi ćemo Vam napraviti vizualizaciju i tlocrt vaše površine, a ukoliko se odlučite za kupnju naših proizvoda po predlošku, projekt ćemo Vam dostaviti bez naknade. Pročitajte više na CAD planiranje.

Također Vam možemo preporučiti i našu aplikaciju GardenVisions kojom možete napraviti jednostavnu vizualizaciju. Pročitajte više o našoj GardenVision aplikaciji.

Semmelrock nudi široku paletu kvalitetnih i atraktivnih betonskih opločnika i ploča namjenjeni za sve vanjske površine. Jednostavno odaberite proizvod koji Vam se sviđa ili pronađite inspiraciju na našim stranicama. Showroom

Opločene površine treba kao i svake druge redovito prati. Odstranite prljavštine čim prije da bi se spriječila šteta na mikrostrukturi površine. Te štete mogu nastati uslijed kemijskih reakcija između kiselina iz mrlja (npr. iz vina, lišća i sl.). Tvrdokorne mrlje čistite s vodom i sredstvima za čišćenje betonskih opločnika ili kamena (mogu se nabaviti u specijaliziranim prodavaonicama), uz upotrebu mekane tkanine ili četke (npr. polipropelinske četke). Da biste odstranili opalo lišće, zemlju ili prašinu koristite metle sa mekanim vlaknima. Izbjegavajte koncentrirana i razređena agresivna kemijska sredstva za čišćenje kao npr. kiseline i lužine. Ukoliko se pak radi o tvrdokornim mrljama koje zahtijevaju tretiranje takvim sredstvima, preporučujemo isprobati sredstva za čišćenje na malim površinama (uzorcima). Ne upotrebljavajte željezne grabljice ili lopate da ne bi došlo do mehaničkog oštećenja površine.

Opločnike i ploče možete rezati specijalnim alatima npr. reznim pločama ili lomilicama. Ukoliko se koristi rezna ploča prije ugradnje treba oprati površinu od sitne prašine nastale prilikom rezanja.

Semmelrock proizvode možete pogledati u našim izložbenim vrtovima, na izložbenim površinama ili reklamnim stalcima kod naših trgovaca. Svakako preporučamo posjetiti naš izložbeni vrt u Ogulinu gdje na 5.000 m2 možete vidjeti sve naše proizvode te dobiti stručno savjetovanje.

Semmelrock proizvodi namijenjeni su uređenju vanjskih prostora – kako privatnih tako i javnih. Pješačke površine, trgovi, ulice, parkirališta, terase, dvorišta, zidovi, ograde, cvjetnjaci, stepenice…. potražite inspiraciju u našem raznolikom asortimanu proizvoda.

Da. Svi opločnici su otporni na smrzavanje i sol po normi HRN EN 1338:2004. Pri tome se misli na sol koja je namijenjena za posipavanje i odleđivanje u zimskim uvjetima.

Go to Top